مقاله نقش فناوری هسته ای در ایمنی مواد غذایی و سلامتی

 مقاله نقش فناوری هسته ای در ایمنی مواد غذایی و سلامتی

… دانلود …

مقاله نقش فناوری هسته ای در ایمنی مواد غذایی و سلامتی دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله نقش فناوری هسته ای در ایمنی مواد غذایی و سلامتی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي مقاله نقش فناوری هسته ای در ایمنی مواد غذایی و سلامتی،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد


بخشی از متن مقاله نقش فناوری هسته ای در ایمنی مواد غذایی و سلامتی :

سال انتشار: 1387

محل انتشار: دومین همایش ملی کاربرد فناوری هسته ای در علوم کشاورزی و منابع طبیعی

تعداد صفحات: 9

نویسنده(ها):

داود نیک نژاد – مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی

چکیده:

روند روز افزون جمعیت نیاز بشر به مواد غذایی را افزایش داده بطوریکه انسانها بخصوص در کشورهای فقیر، در حال توسعه و توسعه یافته برای تامین مواد غذایی بیشتر و کسب درامد بالاتر مجبورند با استفاده از مواد شیمیایی و سمی مثل کودهای شیمیایی، علف کشها و آفت کشها در جهت تولید بیشتر و ظاهری با کیفیت مشکلات مذکور را در کوتاه مدت مرتفع نماید. در صورتیکه کاربرد بی رویه کودها و سموم باعث مسمومیت مواد غذایی، الودگی زیست محیطی و در نهایت به حطر افتادن سلاتی انسانها و سایر موجودات خواهد شد که این مسئله مغایر با توسعه پایدار می باشد. ادامه روند کنونی سلامتی بشر و محیط زیست را در آینده ای نه جندان دور در هاله ای از ابهام و تهدید قرار می دهد. برای رهایی از این معضل مهم بایستیبا بکارگیری فناوریهای نوین ازجمله دانش هسته ای در این خصوص گانهایی برداشته شود که خوشبختانه در کشور ما این امر محقق گردیده است. پرتودهی با استفاده از مواد پرتوزا یا مواد رادیواکتیو با نیمه عمر پایینبه مواد غذایی کشاورزی و دامی (مانند پیاز، سیب زمینی، ادویه جات، غلات، حبوبات و مواد پروتئینی) در مراحل بسته بندی و انبارداری علاوه بر از ین بردن الودگیهای قارچی، میکروبی و انگلی، ضایعات کشاورزی را نیز به نحو چشمگیری کاهش داد و گونه های مقاوم به تنشهای محیطی را به وجود می آورد. در اثر پرتودهی شکست کروموزومی میکروارگانیسم ها فراهم شده و کلیه باکتریها، انگلها، حشرات، کپکهای فاسد کننده و عوامل بیماریزا از بین می روند. محصولاتی که بدین طریق پرتود دهی می شوند بعلت پایین بودن نیمه عمر رادیو ایزوتوپهای مورد استفاده هیچگونه اثری از پرتوزایی بعد از عمل پرتودهی بر روی انها باقی نمیمیاند و همچون چراغی می ماند که بعد از خاموش شدن آن، لوازم نوردیده هیچگونه نوری از خود ساطع نمی کنند با بکارگیری فناوری مذکور دیگر نیازی به استفاده از سموم و یا کود اضافی نمی باشد ومحصولات بدست امده بطور کامل یا نسبی ارگانیک بوده و در مرحله مصرف هیچگونه اثری از کود، سم و یا عوامل بیماریزا در انها مشاهده نمی شودو بسیاری از بیماریهای انگلی، باکتریایی و ویروسی و همچنین مسمومیت های نشای از وجود مواد سمی و شیمیایی در محصولات کشاورزی و دامی از بین خواهد رفت. در اینمقاله به بحث پیرامون پرتودهی به مواد غذایی کشاورزی، دامی و بذور و همچنین روشهای که منجر به کاهش مصرف سموم و کود شیمیایی با استفاده از دانش هسته ای گردد وما رادر جهت رسیدن به یک جامعه با بهداشت و سلامتی بالا یاری نماید پرداخته خواهد شد.

اینک شما با جستجوی عبارت مقاله نقش فناوری هسته ای در ایمنی مواد غذایی و سلامتی وارد این سایت شده اید جهت مشاهده توضیحات بیشتر در این خصوص روی لینک ادامه مطلب کلیک فرمایید.
مقاله نقش فناوری هسته ای در ایمنی مواد غذایی و سلامتی